teisipäev, veebruar 06, 2007

Meie eesti keele õpikus jookseb läbi teema toit, söök, söögiriistad ja lauakombed. Rõõm oli kuulda, et enamus lapsi teab, kuidas on viisakas mingites olukordades käituda kui on tegemist kas sünnipäevaga, restorani külastusega või lihtsalt noa ja kahvliga söömisel. Mõnele lapsele aga jooksis kogu jutt mööda külge maha, sest koolisöökla nagu polekski koht, kus viisakalt söögilaua ääres käituda tuleb. :(

Loodusõpetuses oleme jõudnud talve teema juurde. Rääkisime, mis toimub taimede ja maapinnaga siis kui lumi maha sajab ning maapind ära külmub. Samuti rääkisime loomadest, lindudest ja kaladest. Nendest loomadest, kes talveunne jäävad ja kuidas nad siis toituvad ning nendest, kes ka talvel mööda metsi ringi uitavad. Lindudest, kes ära lendavad ja keda rändlindudeks kutsustakse ning paigalindudest, kes siia jäävad ning, et paiga lind ei tähenda mitte seda, et vaene väike linnuke terve selle aja paigal püsiks. Väga tublid lapsed, kes oskasid ja tahtsid nendel teemadel kaasa rääkida olid: Hanna, Annaliis, Karl Helm, Jaana, Kadri, Lisete, Brandon, Kätlin, Madis, Martin, Rain, Kreete ja Romet. Teistele lastele soovitan olla julgem ning samuti kätt tõsta.

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Jaa talv on ilus! Lõpuks on ta siis ka meie maale jõudnud. Külm on küll, aga kui tähelepanelikult loodust vaadata märkab nii mitmeidki imelisi asju... .Näiteks täna hommikul kella 5.30 ajal õue kiigates, oli seal pilt kui muinasjutust- härmas õunapuud, allpool tume taevas ja peal kiirelt liikuv oranz pilvemass. Kena!
Toredat talve jätku kõigile!!!

Anonüümne ütles ...

...ja lastele soovin aina edu õpingutes!!!

Anonüümne ütles ...
Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.
Anonüümne ütles ...
Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.