kolmapäev, jaanuar 31, 2007


Lõpuks ometi on käes aeg kui kogu maad katab pehme valge lumevaip ning nii lapsed kui täiskasvanud saavad talverõõmusid nautida.


Talverõõmudega käivad vahel kaasas kahjuks ka haigused. Selleks, et mitte külmetuda ning õigeid riideid selga panna, selleks olemegi sel nädalal nii ühes kui teises tunnis seda teemat ka valdavalt käsitlenud.


Riietest oli juttu ka tänases palas "Triibulised püksid", kuid seda veidi teises tähenduses. Lugesime lastega täna läbi ka terve raamatu "Peep ja sõnad", kust on pärit ka meie õpiku jutt "Triibulised püksid".

Peebuga juhtub selles raamatus ikka imelisi asju, igal juhul lõpuks saab ta teada, et alati ei pruugi kõik sõnad otsest tähendust kanda näiteks, et kui vanaemale kärbseid pähe ajada, siis ei pruugi ühtegi kärbest tegelikult kohal ollagi ning kui palju tooreid tikreid süüa, siis võib vanaisalt triibulised püksid saada või ka saamata jääda.

Kunstiõpetuses oleme jõudnud põhivärvidest juba tutvust teha punase värviga. Täna proovisime sõbraks saada kollase värviga ning vaatasime, mis juhtub siis kui kollast teiste põhivärvidega segada. Tuletasime meelde kõiksugu asju ja esemeid, mis vähegi kollase värviga kokku lähevad või seda meenutavad. Tahvel sai kollaseid sõnu kohe ääreni täis. Päike ja rõõm ning tarkus need on põhilised sõnad, mis kollasega kaasas käivad, loodame, et neid jätkub meile terveks talveks ning ka kogu kooliajaks.

Pikapäevarühmas lõpetasime töid, mis pooleli jäid ja lahendasime tekstülesandeid ning püüdsime ära arvata, hääliku asukohta sõnas, toreda õppematerjali abil mille oli teinud, Vanalinnakooli õpetaja Tuuli. http://tuuliklassiblog.blogspot.com/


Kommentaare ei ole: