esmaspäev, jaanuar 15, 2007


Tänases matemaatika tunnis tegime tutvust meetriga. Mõõtsime klassi pikkust ja laiust ning kõike muud, mida meetriga mõõta andis. Natuke ajab veel mõnda last segadusse, et numbri taha tuleb kas siis cm või m kirjutada ja kuidas siis arvutada tuleb.





Eesti keeles lugesime läbi kogu jutu "Kaksteist kuud", kuid koju jäi lugemiseks ainult pool sellest jutust.

Veel tegime testi selle kohta, kuidas õpilased tekstist aru saavad. Hindasin seda, kuidas lapsed tekstist sõnu oskasid lünka sobitada ning õigesti maha kirjutada. Kui kellelegi jäi midagi arusaamatuks, miks just selline hinne tööl all on, siis küsiga julgesti, selgitan igale ühele eraldi. Arvestus käis punktisüsteemis.


Loodusõpetuses oleme tutvunud juba kolme meelega täna lisandus nende loendisse neljas: nägemismeel, kuulmismeel, kompimismeel ja haistmismeel.

Arutlesime selle üle, miks inimesel üldse nina on ja mida sellega peale hakata. Mis saab siis kui ninna kinni ja nohu on ning kuidas siis hingata? Rääkisime erinevatest lõhnadest, millised neist on meeldivad ja millised mitte. Kas kõiki asju tasub ikka nuusutada või mitte ja kuidas seda siis teha kui ikkagi nuusutada tahaks või vaja on.

Laste kohta võiks lisada, et nad on kuidagi suuremaks ja tublimaks muutunud. Ehk oli koolivaheajast veidi abi ja nad on ennast hästi välja puhanud.

Kui vähegi võimalik ja aega koolitööst üle jääb, siis mängige kodus ja jookske palju õues, sest koolimajas ei jää meil enam eriti mängudeks aega ning vahetunnis joosta ei saa ega ka tohi!

Kommentaare ei ole: