esmaspäev, detsember 04, 2006

ESIMENE ADVENT



Tänane päev algas aulas esimese advendiküünla süütamisega. 2. klassi õpilased laulsid ja rääkisid sellest, mis on jõuluaeg ja kuidas oleks sobilik jõuluajal käituda.

Kahjuks ununes nii mõnelgi lapsel kohe kui klassi jõudsime, et jõuluaeg on rahuaeg ning kisa-kära, tülid ja kiusamised tuleb nüüd ära unustada. Küllap on see seepärast, et lund ei ole veel ja õiget jõulutunnet pole tekkida jõudnud.

Matemaatikas harjutasime täna peast arvutamist 9 piires ja proovisime abivahendeid mitte kasutada. Hea oleks kodus sama teha.

Eesti keeles saime teada kui mitmeid ameteid Onu Heino proovinud on ning milliseid seppasid on üldse olemas. Kuulasime Aino Perviku Vigurijuttu, kus erinevad sepad maja ehitasid ja mis sellest siis välja tuli. Proovisime aru saada, millal on sõnas täishäälik lühike ja millal pikk ning vaatasime, mis juhtub sõna tähendusega siis, kui sõnas mõni täht rohkem või vähem kirja panna. Ega see kerge polnud!

Loodusõpetuses tuletasime meelde, mida loomad söövad ning tuli välja, et ka taimed vajavad elamiseks ja kasvamiseks toitu, ainult, et see toit pole mitte sama, mida meile ema-isa poest toovad. Rääkisime veel loomalastest ning sellest, kuidas nemad arenevad ja võrdlesime neid inimlapsega.

Päeva lõpus tulid 12.klassi tüdrukud meile koolitantsuks samme õpetama, et ka meie klass selles osaleda saaks ja kui lõpuks kogu tants väga hästi välja tuleb ehk pääseme ka ülelinnalisele koolitantsu võistlusele.

Ilusat advendiaega kõigile!

Kõigil on nüüd võimalus ka oma arvamust avaldada klõpsates paremal all olevale comments sõnale. Sealt edasi avaneb teile uus aken ning sinna on võimalik juba oma jutt kirja panna. Märgi kindlasti ka, kes Sa oled, selleks vali kolme võimaluse seast Other, siis annab ta Sulle aknakese, kuhu oma nime saad kirjutada.

Kommentaare ei ole: