kolmapäev, detsember 06, 2006

Täna jõudsime lastega küll väga palju huvitavaid asju tehtud. Koolitunde kippus küll väheseks jääma, kuid see eest meelelahutuslik osa oli täna küllaga kaetud.


Matemaatikas jõudsime arvuni null. Vaatasime, mis juhtub siis kui mingist arvust sama arv ära lahutada või mis saab siis kui nullile null juurde liita. Lisaks sellele jõudis suurem osa lapsi ka kaks töölehte ära täita. Kellel pooleli jäi, pidi kodus lõpetama. Täna tahaksin eriti kiita Marianni ja Maribeli, kes jõudsid valmis nii töövihiku harjutused kui ka kaks töölehte, mis polnud sugugi väga kergete killast. Tubli!

Eesti keeles jõudsime Päkapikuaega ning arutlesime selle üle kas päkapikud ikka käivad või mitte ja kelle juures nad käivad. Lapsed pidid ise ka päkapiku rollis olema ja mõtlema, millisele lapsele nad kingitusi sussi sisse viiksid. Mõni arvas, et kõik lapsed võiksid ikka kingitusi saada, vaatamata sellele, kuidas ta käitunud on. Mõni teine aga arvas, et kingituse saab ainult see laps, kes ilusasti käituda oskab ning teisi ei kiusa ega löö.

Siis kuulasid lapsed loo sellest, kuidas metsast jõulukuuske valida ning uurisime aabitsast, kuidas aru saada, et Jaagupi kodus on jõulud käes ja mida päkapikud seal pildil teevad. Lastele jäigi koduseks ülesandeks selle pildi järgi oma sõnadega jutustada, mida ta pildil näeb ja kes mida parasjagu teeb. Töövihikuni täna ei jõudnuki. Jõudsime vaid tahvlil k tähte harjutada ning juba heliseski kell ning tuli kiiresti kodused ülesanded kirja panna ja saali rahvatantsu harjutama minna. Seal sai selgeks, mis on liikumine päripäeva ja vastupäeva ning jõudsime veel mängida ka päris mitut vahvat jooksumängu. Üllatuseks selles tunnis oli täna see, et makimuusika asemel oli õpetajal kaasas elavmuusika - mees akordioniga.


Täna said paljud lapsed ka oma esimese kogemuse bussisõidus. Kuidas piletit komposteerida, juhul kui muidugi bussipilet ikka olemas oli ning ka seda, et millise bussi peale minna ja kus peatuses maha tulla kui õige bussi maha oled maganud. Ühel lapsel avanes võimalus Kontserdimaja juurest bussiga kooli juurde sõita ning sealt uuesti bussi peale minna ja koju ülejõele sõita ning kogu see aeg koolikotti lisaraskusena kaasas kanda, kuigi oleks ju võinud ka koti koolimajja jätta või siis Teatri peatusest kohe ülejõe bussile istuda, kuid iga kogemus tuleb ainult kasuks ja õpetab ka kindlasti, kuidas järgmisel korral lihtsam oleks.

Jõulukontserdi muljeid kuulete kodus kindlasti lastelt vahetult. Tore kui keegi lastest ise ka mõne sõna selle kohta siia kirja paneb. Olge julged lapsed ise kirjutama nii kuidas oskate,kasvõi kirjavigadega, me ju kõik alles õpime!!!




Kommentaare ei ole: