neljapäev, detsember 07, 2006


Jõuluteema kipub igast uksest ja aknast sisse tulema, kuid sellegi poolest ei saa töö tähtsust unustada. Veerandi lõpuni on veel pea kaks nädalakest aega, kuid õppida on veel küll ja küll. Väga tõsiseks ei muutu aga meie tunnid vist küll iialgi. Tänases eesti keele tunnis kui me töövihikus lausetesse sobivaid sõnu otsisime, siis leidis Brandon, et Jõuluvana võib ka Kapimaal elada ning suusk võib Siimule sama hästi maitsta kui juust, pealegi võib rosinate asemal ka sussi seest sosinaid kuulda kui päkapikud sinna kinni on jäänud. :-)) Tõsisemaks muutus asi siis kui oli vaja üles leida täishäälikuühend ja kaashäälikuühend. Ega see väga kerge ülesanne polnud, eriti neile, kes veel päris täpselt ei ole selgeks saanud, milline on täishäälik ja milline kaashäälik. Igatahes on homme meil võimalik seda veel ja veel korrata.

Matemaatikas nägime suurt vaeva arusaamisega, et miks on vaja üks ruut ruudulises vihikus tühjaks jätta kui arv kümme sai ka ära õpitud. Selgus, et kõik numbrid kuni kümneni on ühekohalised arvud ja võtavad vihikus ruumi ainult ühe ruudu, kuid kümme on juba kahekohaline arv ning võtab vihikus kaks ruudu kohta enda alla. Küll tahtis see kümme ühte ruutu ära mahtuda, küll tekitas segadust see kui ta kahes ruudus oli, et kuidas ma seda arvu siis nüüd olen? Kas ta on 1 või 0 või ikkagi tegelikult 10??? Esmaspäevaks jääbki koduseks ülesandeks proovida vihikusse kirjutada võrdus, mis koosneb neljast tehtest: kaks neist liitmised ja kaks lahutamised. Vaatame kas jäi meelde, kuidas ruudulisse vihikusse arve paigutada kui mängu tuleb arv 10.

Kümne lapse jaoks ei lõppenud koolipäev täna mitte teistega koos, vaid neil tuli täna kahe tunni pärast kooli veel tagasi tulla, et hoolega koolitantsuks harjutada. Õnneks pole enam väga vaja kiirustada, kuna korralduskomisjon lükkas võistluspäeva 18.jaanuarile. Vaatamata sellele oli täna lastele ka üllatus varuks. Poisid ja tüdrukud on kõik korrad eraldi harjutanud ja kumbki pole näinud, kuidas teised tantsivad. Täna oli see võimalus esmakordselt olemas. Veel mõned korrad ja tants hakkab oma kuju võtma ning peagi saab tantsu juba koos harjutada. Tublid!!!
Jaksu veel viimasteks nädalateks! Ja ärge unustage, et on Jõulurahu aeg!

Kommentaare ei ole: