teisipäev, detsember 05, 2006



Nagu teisipäeviti ikka on tunniplaan veidi segi paisatud. Esimesena on kirjas küll Pikkpäev, kuid selle asendame tavaliselt mingi tunniga ning Pikapäeva lükkame nii päeva lõppu kui võimalik. Nii ka täna, esimeseks tunniks oli meil matemaatika ning harjutasime hoolega liitmist ja lahutamist 10 piires. Saime teada, milline arva on järgarv ja kuidas seda kirjutada ning lugeda tuleb. Tegime prooviks töölehe nr. 5 kus tuli aru saada, mis see liidetav ja summa on ning kuhu poole pirnist jääb vasak pool ja kuhu parem pool. Sellega probleeme ei tekkinud, kuid muret tekitas hoopis see, et ploom tuli lillaks värvida ja milline see lilla värv veel on??? Tekstülesanne oli ka päris mõtlemapanev, kuna seal oli vaja mitu liidetavat üksteise järele kirjutada ja pärast veel kokku ka liita. Kella tunnevad vist küll kõik lapsed, vähemalt töölehelt oskasid nad õiget aega küll välja lugeda, probleeme polnud, kuid hommikuti juhtub nii mõnegi lapsega seda, et õigeks ajaks kohale ei jõua.

Eesti keeles lugesime aabitsast toredat juttu esimesest lumest. Kahju ainult, et meil veel lund ei saja, lapsed oleksid ka tahtnud õue lumememme tegema minna :( Hiljem arutlesime, et kellele meeldib rohkem suvi ja kellele talv. Selgus, et peaaegu pooltele meeldis suvi ja pooltele talv, mõni laps jäigi kahevahele mõtlema, et kumb talle siis rohkem meeldib. Selle järgi jagunesime ka gruppideks ning iga grupp püüdis leida põhjused, miks just see aastaaeg neile rohkem meeldib ning pärast valisid nad endi hulgast esindaja, kes siis kokkuvõtvalt kõigile need põhjused teatavaks teeb. Need lapsed, kes otsustada ei suutnud, milline aastaaeg neile rohkem meeldib, mängisid kohtunikke ja langetasid otsuse, milline grupp oma valikut paremini põhjendas. Selgus, et need lapsed, kes talve valisid oskasid oma valikut paremini põhjendada, kuid ega sellepärast suvi veel halvem aastaaeg pole.

Aitäh Annaliisile, Hannale, Kätlinile, Kreetele, Jaanale, Kadrile, Brandonile, Kevinile, Rainile, Eerikule ning Alarile ja nende vanematele, et lapsed saavad jääda pärast tunde veel koolimajja ja harjutada koolitantsuks. Vähemalt mina ja 12.nda klassi tüdrukud, kes seda tantsu aitavad õpetada on hetkel küll väga rahul. Seda, kas lastele endile ka meeldib ja kas nad oma tantsimisega rahul on, võiksid nad ise siia kirjutada.

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Mulle meeldib käia tantsimas :)

Anonüümne ütles ...

Minule meeldib ka käia tantsimas. Ja tüdrukud,kes õpetavad tantsu on väga,väga toredad.

Anonüümne ütles ...

Väga tore võimalus suhtlemiseks
ja muidugi ka info saamiseks ,et kuidas lastel koolis läheb.aitäh õpetajale!
Eerik näitas mullegi ette õpitud tantsu,tundub,et talle meeldib.
esmaspäeval oli ta natuke segaduses sellest,et ootas ka väga minekut loodusmajja,üle tee. Aga täna on loodusmajas üritus algusega kell 15,jõuame ka sinna,merisigade päevale
Rahvatantsu raha panin Eerikule päeviku vahele,loodan,et ta selle üle andis.

Anonüümne ütles ...

Tere!

Minumeelest väga tänuväärne algatus
õpetaja poolt ja mis kindlasti leiab edaspidi suuremat vastukaja, meie kõigi poolt. Mina igastahes jälgin seda saiti mitu korda päeva jooksul(võimalust mööda). Niisiis- ÕPETAJA ENE, suur, suur tänu ja palju jõudu edaspidiseks saidi ülalpidamiseks!...
Olen väga tänulik koolipäeva kajastamise eest- mis tehtud on saanud..., kuna mu poeg hetkel haige sain ma tehtu informatsioonist nii mõndagi abi.
Igasugune inf. ja suhtlemine on ainult positiivne...
ma võiksin öelda, et lootsin e-koolist natukene rohkem..., aga eks see ole siin elus peaaegu iga asjaga nii, et loodetud saab alati enam, kui tegelik reaalsus meile välja annab.
Tervitused kõigile!!!
Tänulik isa.